Θα κάνουμε φέτος διακοπές άραγε;

Με την κατάσταση του κορονοϊού και την γενικότερη παγκόσμια ύφεση που θα ακολουθήσει, οι φετινές διακοπές μοιάζουν ένα όνειρο για αρκετό κόσμο!

Τόσο επειδή αρκετές «τσέπες» έχουν φτάσει στο όριό τους μετά τις αρκετές ημέρες της καραντίνας όσο και επειδή ακόμα είναι αβέβαια αν θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και γενικά όλες οι μονάδες που εμπλέκονται στο κομμάτι του τουρισμού.

Ο περισσότερος κόσμος, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα αναζητήσει να ταξιδέψει με κάποια κράτηση τελευταίας στιγμής κι αυτό θα συμβεί τόσο για να είναι 100% σίγουροι ότι θα πραγματοποιηθούν οι διακοπές τους (και δεν θα πάρουν κάποιο voucher σε περίπτωση ακύρωσης) όσο και για να δούνε πως θα πάνε τα πράγματα, καθώς μπορεί να χειροτερέψουν από μέρα σε μέρα καθώς ακόμα και να μπούνε κάποια τοπικά lockdowns!

Μην ξεχνάμε πως την Δευτέρα ανακοινώθηκαν 97(!) νέα κρούσματα μέσα σε μόλις 4 ημέρες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μόλις 2-5 καθημερινά κρούσματα.

Αυτό σημαίνει πως μια αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας, δεν είναι καθόλου απίθανη.

Εξάλλου, τα περισσότερα νέα κρούσματα από τα 97, πρόκειται για άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό.

Πάμε όμως στο θέμα μας – θα κάνουμε φέτος διακοπές; Και αν ναι, πως;

Πως πραγματοποιούνται τα ταξίδια

Τα ταξίδια από τη στιγμή που έληξε η καραντίνα, πραγματοποιούνται με αρκετούς περιορισμούς και πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας.

Στο αεροπλάνο, τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα φοράνε μάσκα καθόλη τη διαδικασία της επιβίβασης, πτήσης και αποβίβασης. Οι επιβάτες φοράνε μάσκα από την πρώτη στιγμή που μπαίνουν στο αεροδρόμιο!

Επίσης, οι εταιρείες προτείνουν στους ταξιδιώτες να κλείνουν online τα αεροπορικά εισιτήρια έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με κάποιον υπάλληλο στα γκισέ του αεροδρομίου!

Αν θέλετε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από το σπίτι σας, επισκεφθείτε την σελίδα https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ και κλείστε τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, από την ασφάλεια του σπιτιού σας. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα προσφέρει σύγκριση τιμών ανάμεσα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν το ταξίδι που σας ενδιαφέρει και μπορείτε να επιλέξετε τη χαμηλότερη τιμή.

Τέλος, για φθηνά εισιτήρια μπορείτε να αναζητάτε και απευθείας στις αεροπορικές εταιρείες, όπως στην ιστοσελίδα της https://www.aegeanair.com ή της https://www.ryanair.com/ ανάλογα με ποια εταιρεία ταξιδεύετε.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως απαγορεύονται πλέον οι χειραποσκευές στο αεροπλάνο, πέρα από ένα προσωπικό σας αντικείμενο. Οποιαδήποτε άλλη χειραποσκευή δίνεται ως κανονική αποσκευή στο χώρο των αποσκευών του αεροπλάνου, δίχως χρέωση.

Από την άλλη, σε ένα ταξίδι με πλοίο θα πρέπει να προσέξετε 2 πράγματα: Το ένα να έχετε μαζί σας συμπληρωμένη την δήλωση που πρέπει να παραδώσετε πριν την επιβίβασή σας και δεύτερον να έχετε μια άνετη μάσκα που θα πρέπει να τη φοράτε καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Τι θα γίνει με τους χώρους εστίασης

Οι χώροι εστίασης έχουν ανοίξει για το κοινό, εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως σιγά σιγά ανοίγουν όλα τα μαγαζιά – ακόμα και τα νυχτερινά κέντρα.

Φυσικά κάθε κατάστημα τηρεί αντίστοιχα τους δικούς του κανόνες ασφαλείας, όπως αυτοί ορίζονται από το κράτος και τις υγειονομικές αρχές.

Οπότε αν επισκέπτεστε κάποια τουριστική περιοχή, δεν έχετε να φοβάστε ότι δεν θα βρείτε ανοιχτό κατάστημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να τηρείτε τόσο εσείς όσο φυσικά και το προσωπικό, τα ανάλογα μέτρα προστασίας όπως χρήση μάσκας, αποστάσεις μεταξύ των πελατών, κ.α.

Που μπορούμε να ταξιδέψουμε

Θεωρητικά μπορούμε να ταξιδέψουμε παντού μέσα στη χώρα. Αν ταξιδέψουμε προς το εξωτερικό, προς το παρόν ισχύει 14ήμερη καραντίνα όταν επιστρέψουμε πίσω.

Στη χώρα μας μπορούμε να ταξιδέψουμε προς όποιον προορισμό θέλουμε – είτε στη χερσαία Ελλάδα είτε στα νησιά μας.

Εσείς απλά αποφασίστε τον προορισμό!

Μήπως είναι μια ευκαιρία για τον εσωτερικό τουρισμό;

Μήπως τελικά η όλη κατάσταση βοηθήσει ώστε να ταξιδέψουν οι Έλληνες και να δούνε τις ομορφιές της χώρας μας, που τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν λόγω των μεγάλων ορδών των ξένων τουριστών;

Πιστεύουμε ότι μια συνεργασία όλων των φορέων και κατά βάση των ξενοδόχων, ώστε να προσφέρουν προσιτές τιμές, θα βοηθήσει και θα κινήσει τον εσωτερικό τουρισμό έτσι ώστε και ο κόσμος να απολαύσει διακοπές στη χώρα του και τα λεφτά να μείνουν στη χώρα μας και να βοηθηθεί ο -τρομερά- πληττόμενος κλάδος του τουρισμού.

Leave a Reply