ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Η πρώτη λουτρόπολη

Κείμενο: Γιάννης Μαντάς
Φωτογραφία: Παναγιώτης Σαρρής

Το Λουτράκι δημιουργήθηκε, οργανώθηκε και έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη σ’ αυτό το τόσο ιδιαίτερο δώρο της φύσης, τα ιαματικά του νερά.

Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα, πολλοί έρχονταν εδώ για να αναρρώσουν έπειτα από πολεμικές συρράξεις, από απλούς στρατιώτες μέχρι στρατηγούς, όπως ο Ρωμαίος Σύλλας.

Οι Ρωμαίοι ήταν μάλιστα οι πρώτοι που σκέφτηκαν να εκμεταλλευθούν εμπορικά τα λουτρά. Σήμερα λειτουργεί το Thermal Spa Loutraki, ένα σύγχρονο κέντρο ευεξίας που προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να διαλέξει ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα από προγράμματα και θεραπείες, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η σύσταση των ιαματικών νερών είναι υπόθερμος, χλωρονατριούχος και ραδιενεργός, και η θερμοκρασία τους κυμαίνεται μεταξύ 30,5-32oC. Ανάμεσα στις παθήσεις για τις οποίες ενδείκνυνται είναι οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, αρθροπάθειες, δισκοπάθειες, δερματικά, παθήσεις του πεπτικού συστήματος, λιθιάσεις νεφρών και άλλες.

Στις εγκαταστάσεις θα βρεις εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες με καταρράκτες, χώρους με ατομικές μπανιέρες, σάουνα, χαμάμ, χώρους για λασποθεραπεία, γυμναστήριο και αίθουσα γιόγκα. Το Spa παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων αργιών.  

Γ. Λέκκα 24, τηλ.: 27440 22215 και 62186, www.loutrakispa.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η πρώτη λουτρόπολη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή